Nintendospellen.com
Nintendo DS Lite Nintendo DS spelletjes
 
Nintendo Wii Nintendo Wii spelletjes
 Ombouwen DS / DSi
 
  Nintendo DS spellen Yoshi
 

Nintendo DS / DSi ombouwen.
Er bestaan nogal wat vragen over flashkaartjes en het ombouwen en van een Nintendo DS en de Nintendo DSi. Is het ombouwen van een DS legaal. Waar kan ik zo'n Flashkaartje of R4 kaartje krijgen. Hoe werkt het nou precies? Is het schadelijk? etc. etc.. Laten wij even vooropstellen dat wij geen grote voorstanders van het op illegale wijze verkrijgen van Nintendo spelletjes zijn, omdat dit simpelweg slecht is voor de ontwikkeling van nieuwe spelletjes. Verder zijn wij ook geen grote experts op het gebied van ombouwen of flashkaartjes, R4 kaartjes enzovoort. Toch hebben we naar aanleiding van verschillende mailtjes die wij kregen even het een en ander uitgezocht.
 
Het ombouwen van een Nintendo Ds of Nintendo DSi is een stuk eenvoudiger dan het ombouwen van een Wii. De Nintendo DS hoeft namelijk niet zelf omgebouwd te worden maar een eenvoudig en relatief goedkoop flashkaartje doet het werk.
Er bestaan verschillende kaartjes op de markt zoals voor de Nintendo DS de R4, R4DS, R4SDHC en DSTT kaartjes. De Nintendo DSi heeft weer andere flashkaartjes nodig zoals de R4i, DSTTi en iTouch2 flashkaartjes. Deze flashkaartjes zijn relatief goedkoop en kun je net als een normaal Nintendo spel gewoon in je Ds steken. Op deze kaartjes moet dan natuurlijk eerst wel bepaalde software worden geinstalleerd aangevuld met (backup) spellen.
Al met al lijkt dit alles vrij eenvoudig maar wij gaan hier niet precies omschrijven hoe je dit stap voor stap moet uitvoeren omdat wij zoals al eerder gezegd hier geen specialist in zijn en deze informatie steeds wijzigt. Deze informatie is overal en vrij gemakkelijk op het internet te vinden.
Wij hebben op onze zoektocht naar informatie over het ombouwen van de Nintendo DS en de flashkaartjes wel gelezen dat Nintendo zelf niet blij is met deze flashkaartjes en ook bezig zijn om de kaartjes te gaan verbieden. In hoeverre dit laatste waar is hebben wij niet gecheckt maar dat ze er niet blij mee zijn lijkt ons wel duidelijk.

   
 
Hoofdpagina   |    Contact   |    Disclaimer & Privacy
© 2011 Nintendospellen .com . Voor gebruik lees Disclaimer.